3 geweldige wijnproeverijtips voor beginners

Ben jij een wijnliefhebber maar heb je nooit het lef gehad om naar een wijnproeverij te gaan? Dat kunnen we best begrijpen. Veel mensen zijn namelijk ietwat geïntimideerd bij de gedachte om naar een wijnproeverij te gaan of hebben er nooit over nagedacht om meer te leren kennen over wijn. Je hoeft echter helemaal niet bang te zijn om niet uitgesproken te zijn over wijndrinken. Een wijnproeverij is voor iedereen en is een fantastische belevenis om je eigen voorkeuren te ontdekken! Hier geven we 3 eenvoudige tips die je kunnen helpen om nog meer te genieten van een wijnproeverij.

Zet de zintuigen op scherp

Je hebt het vast wel eens gezien; de wijnkenner die het glas laat ronddraaien en dan de neus aan de rand brengt om de wijngeuren diep in te ademen. Voordat hij het geproefd heeft, weet hij al precies dat hij te maken heeft met een exclusieve Italiaanse wijn. Dit is een uitstekende manier om gewend te raken aan de smaak van de wijn. Met deze techniek zorg je er namelijk voor dat er zuurstof in de wijn komt en dat hij lekkerder gaat ruiken, wat weer een effect heeft op de smaak!

Spitten of slikken?

Sommige mensen vragen zich misschien af of je de wijn tijdens een wijnproeverij moet uitspugen of gewoon moet opdrinken. Dit idee is voortgekomen om tijdens een wijnproeverij nuchter te blijven en niet opeens vijf glazen wijn achterover te gooien! Maak je echter maar geen zorgen, want de meeste wijnproeverijen serveren kleine porties, waardoor je een redelijke sobere blik op het leven behoudt. En het weggooien van een uitstekende wijn is immers zonde!

Zelf een wijnproeverij organiseren

Zou jij graag een wijnproeverij willen houden in eigen huis? Probeer dan wijnen te selecteren uit verschillende soorten landen en de karakteristieke eigenschappen van elke wijn te herkennen. Ben je op zoek naar een waanzinnige Italiaanse wijn, zoek dan eens op Brunello di Montalcino voor een ware smaaksensatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *