3 goedkope manieren om je trap een frisse uitstraling te geven

De trap speelt een belangrijke rol in het huis. Het geeft je de mogelijkheid om je huis een unieke uitstraling te geven en het is vrijwel onmisbaar wanneer je te maken hebt met meerdere verdiepingen. Als de trap verouderd is, dan geeft dit een slechte indruk op de gehele woning. Aangezien de trap een centraal punt van het huis is, kan een traprenovatie zorgen voor enorme verbeteringen in de esthetiek van het interieur van de woning. Denk jij dat jouw trap toe is aan een traprenovatie, maak dan gebruik van de volgende tips om voor vernieuwing te zorgen!

Vervang de trapleuning

Traprenovatie komt al een heel eind als je extra aandacht besteed aan het vervangen van de trapleuning. In veel gevallen is het vervangen van de trapleuning meer dan voldoende om een vermoeide trap op te frissen. Houd er bij het installeren van nieuwe trapleuningen rekening mee dat veiligheid voorop staat. Mocht je nog niet zoveel ervaring hebben met doe-het-zelf projecten, schakel dan de hulp in van de professional om de leuningen te monteren.

Ga aan de slag met de kwast

Een likje verf kan wonderen verrichten! Door de treden, stootborden en leuningen te schilderen, geef je het trappenhuis een compleet nieuwe uitstraling. Het simpelweg schilderen van de trap is een van de meest gemakkelijke en voordelige oplossingen voor het vernieuwen van de trap. Het is hierbij aan te raden om twee of meer lagen halfglans te gebruiken voor het creëren van de perfecte afwerking.

Maak gebruik van overzettreden

Het gebruiken van overzettreden is een uitstekende manier om je trap als nieuw te laten overkomen. Een PVC traprenovatie geeft een compleet andere uitstraling en sfeer, en geeft dankzij een hoge antislipwaarde een comfortabel gevoel aan de voeten. Als je aan de slag gaat met PVC-overzettreden en ze naadloos laat afwerken, dan heb je tevens het voordeel dat stof en vuil geen kans krijgen. Daarbij is PVC kras- en slijtvast zodat je een leven lang van de nieuwe trap kunt genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *