Bitcoin versus Ripple, welke cryptovaluta is beter?

Bitcoin heeft een gigantische slag gemaakt nadat Elon Musk, de baas van automerk Tesla, miljoenen ging investeren in Bitcoin. Dit heeft ervoor gezorgd dat het erg aantrekkelijk is geworden om weer te gaan investeren in Bitcoin. Niet alleen is Bitcoin een populaire cryptovaluta, ook Ripple is een populaire digitale munt. Beide munten hebben anderen doelen en andere koersen. In deze blog kan jij meer kennis vergaren over het verschil tussen deze twee munten. 

Wat is Bitcoin en Ripple nou eigenlijk? 

Bitcoin is de eerste cryptovaluta in de geschiedenis van de digitale wereld. Nakamoto heeft Bitcoin bedacht, omdat hij de geniale blockchain technologie wilde combineren met een betaalmiddel. Een betaalmiddel dat toegepast wordt om transacties vast te leggen en te controleren. Bitcoin zorgt ervoor dat jij een transactie kan laten plaatsvinden tussen twee partijen en niet een bijkomende tussenpersoon zoals een bank. Ripple is een bedrijf dat uit Californië komt en is opgericht in 2012. Ripple is een soort van betaalprotocol dat gericht is op het betalingsverkeer tussen banken. De munt die gebruikt kan worden om in dit betalingsverkeer te investeren heet XRP. 

Het verschil tussen Ripple en Bitcoin 

Het grootste verschil tussen Bitcoin en Ripple is de achterliggende gedachte en het doel van de munt. Het doel van Bitcoin is om twee partijen gedecentraliseerd en rechtstreeks transacties te laten verrichten. Daarentegen is Ripple juist ontworpen om de betalingssystemen van tegenwoordig te verbeteren. Verder kan de Bitcoin gemined worden en dat houdt in dat jij Bitcoin kan verdienen door transacties samen te voegen in een blok en deze toe te voegen aan de blockchain waar transacties worden verwerkt. Bij Ripple kan dit niet.

De winnaar uit deze strijd 

Er is geen winnaar en dat komt omdat het echt helemaal aan jezelf ligt wat jij met de munten wilt gaan doen. Toch heeft Bitcoin meer voordelen dan Ripple en kan je het zelfs gaan staken (opzij leggen). Hierbij moet je wel rekening houden met de Bitcoin koers en de Ripple koers, het zou namelijk zonde zijn als jij investeert op het moment dat de koers aan het dalen is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *