De duurste sierden die op dit moment bestaan

Diep in de aarde gevonden, kunnen zelfs de extreme gevaren van mijnbouw mensen niet weghouden van de obscure brokken kostbare steen die al sinds de oudste beschavingen als van de grootste waarde worden beschouwd. Deze edelstenen, zoals diamanten, robijnen, smaragden en jade, zijn een onsterfelijk symbool van rijkdom en luxe.

Door de geschiedenis heen zijn juwelen doorgegeven door zowel royalty’s als socialites, soms zelfs begaafd van de een naar de ander. Hun geldwaarde bereikt zulke exorbitante hoogten vanwege de vraag naar deze juwelen onder de rijken, koninklijke en beroemde mensen. De volgende sieraden behoren tot de duurste aller tijden.

Hope Diamond

Het duurste en misschien wel het meest bekende juweel ter wereld is een blauwe steen van 45,52 karaat die bekend staat als de Hope Diamond. Experts denken dat de ongebruikelijke blauwe kleur afkomstig is van onzuiverheden veroorzaakt door sporen van booratomen.

Afgezien van zijn magische uiterlijk, hebben legendes over de pech en vloeken van de diamant het tegenovergestelde effect gecreëerd, waardoor het een juweel is dat door de geschiedenis heen zeer gewild is. Deze legendes kunnen zijn gestimuleerd door de vreemde luminescentie in de diamant. De sporen van boor laten de steen opzienbarend rood gloeien wanneer deze uit alle lichtbronnen wordt verwijderd. Een ding is zeker: bij een juwelier Rotterdam is deze niet te krijgen.

Peacock Brooch

De Peacock Broche gemaakt door Graff Diamonds heeft misschien niet zo veel geschiedenis als de Hope Diamond, maar de waarde is niettemin ongeveer $ 100 miljoen. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2013 op de TEFAF kunstbeurs in Nederland. De broche, in de vorm van een pauw met gewaaierde veren, bevat in totaal 120,81 karaat en meer dan 1.300 stenen in witte, gele, blauwe en oranje diamanten. Een zeer zeldzame, donkerblauwe peervormige diamant zit in het midden, en alleen al 20,02 karaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *