De grote voordelen van het onderhouden van een sedumdak

De dakvergroeners kennen veel soorten. Zo bestaat ook de sedumdak. Deze dak is een soort groendak, alleen wordt deze begroeit met sedum. Sedum zijn vetplantjes. Deze vetplantjes zijn heel uniek want ze kunnen zowel droogte aan maar ook vochtige periodes. De sedumdak valt onder de extensieve daken. Deze daken bestaan uit een opbouw van 15 centimeter. De beplanting is bij deze daken tevens ook niet hoger dan 50 centimeter. Ook heeft deze natuurlijk veel voordelen, zowel algemenen als in onderhoud. Deze zullen nu verder toegelicht worden. 

Algemene voordelen van sedumdak

Een groot voordeel van sedum is dat het u dak een uitstekende bescherming biedt tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast draagt sedum ook aan de duurzaamheid van u dak. Dit heeft weer een langetermijneffect want het betekent dat u dak twee tot drie keer langer meegaat. 

Daarnaast zorgt deze dak dat u minder last zal hebben van omgevingsgeluid. Het geluid van zowel hagel, regen en bliksem wordt hiermee gedempt. Sedum zorgt er tevens ook voor een koelingseffect tijdens warme zomerdagen en warmte tijdens de kouden dagen.

Voordelen van onderhoud

Als er wordt gesproken over groendak onderhoud, dan zijn dit wel de daken die weinig onderhoud vragen. Als het gaat om de sedumdak dan is het grootste voordeel dat het weinig onderhoud vraagt. Veel van de dakvergroeners vragen onderhoud, maar dat is niet het geval bij de sedumdak. Het voordeel zit hem vooral in de vetplantjes die in staat zijn om zichzelf te onderhouden. De sedumdak vraagt echter om alleen twee keer per jaar het dak te onderhouden. Dan gaat het alleen om het weghalen van onkruid en het bijknippen van randen. Als we het hebben over groendak onderhoud dan kan er gezegd worden dat dit de daken zijn met het minst werk als het gaat om onderhouden ervan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *