Elektronica door de jaren heen

De slimme apparaten, het overal en met iedereen kunnen communiceren, elektronica heeft voor veel grote veranderingen gezorgd in het leven van de mens. Smartphones worden inmiddels steeds slimmer en het wordt voor ons mensen steeds makkelijker om zaken uit te zoeken. Hierdoor gebruiken we ons eigen brein minder, maar is dit wel zo goed en gezond? Waar liggen de grenzen en wat gaat te ver? We hebben even gekeken naar elektronica door de jaren heen en wat dit heeft betekend.

Groot en dik versus klein en compact

Toen elektronica net uitgevonden was, zagen we dat dit vooral grote, dikke apparaten waren. Televisies waren erg groot en het beeld was een stuk kleiner. De kwaliteit is ook een stuk slechter dan we nu gewend zijn. Zo geldt dit ook voor computers en smartphones. Computer zijn een stuk lichter, kunnen meer aan en zijn sneller. We zien dat de meeste apparaten van heel zwaar, traag en groot naar heel klein en licht gaan. De schermen worden groter maar het product zelf kleiner en sneller.

Wat is er tegenwoordig mogelijk?

Met de groei van smartphonegebruikers is het niet voor iedereen duidelijk wat er tegenwoordig nog mogelijk is. Vroeger had je een mobiele telefoon en een computer thuis of op je werk. Nu kunnen we vrijwel alles vanaf onze smartphone doen. Laptops en computers worden nog wel gebruikt, maar steeds minder. We zien deze gebruikers vooral terug in het werkleven of tijdens het uitvoeren van je hobby of soms nog bij het kijken van een serie. Is je computer of laptop stuk? De meeste mensen vragen om hulp op afstand, maar als dit niet lukt is het gelukkig nog mogelijk om te zoeken naar computer reparatie almere en om te kijken waar een reparatiewinkel bij jou in de buurt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *