Hoe kom je aan zacht water?

Onder zogenoemd ‘zacht water’ wordt leidingwater verstaan, dat relatief weinig tot geen kalk bevat. Een andere mogelijkheid is dat je thuis of in je bedrijfspand hard water hebt. Dit is leidingwater met naar verhouding veel kalk. De beste watersoort die je kunt hebben, is zacht water, dus water met relatief weinig kalkresten. Zacht water kun je maken door bijvoorbeeld een waterontharder van sofwatersystems.nl te kopen en te laten bevestigen. Zo beschik je voortaan over water dat lekkerder smaakt en minder schade aanricht aan je vaatwasser en/of wasmachine. Ook is zacht water beter voor de menselijke huid en zorgt voor minder allergieën en irritaties. Maar er zijn nog meer methoden om te zorgen dat je voortaan zacht water hebt. Hoe je dit kunt doen? Dat lees je in onderstaand blog met nuttige tips om zacht water te maken.

Schaf een goed werkende waterontharder aan

Wie ervoor kiest om een hoogstaande en betrouwbare waterontharder van sofwatersystems.nl aan te schaffen, lost het probleem van te hard water snel en definitief op. Waterontharders zijn kleine machines, waar onthardingszout in wordt gestopt. Vervolgens gaat al het leidingwater dat je huis binnenkomt door dit apparaat heen en wordt het kalk eruit gefilterd. Dat betekent dus dat je voortaan overal in je woning, als je een kraan openzet of gaat douchen, voortaan lekker zacht water hebt. Dat lost een hoop op: je hebt vanaf nu lekkerder drinkwater, je apparaten gaan minder stroom en water verbruiken én je hebt een stuk minder kans op huidproblemen en soortgelijke irritaties. Dus tel uit je winst!

Water koken om het zacht te maken

Wil je slechts een kleine hoeveelheid water zacht maken? Dan kun je dit doen door water in een pannetje te koken. Het kalk in hard water, in de vorm van calcium en magnesium, komt dan als gruis op de bodem van de pan terecht. Dit gruis noemt wel ook wel ketelsteen. Door vervolgens het water voorzichtig over te gieten in een andere pan, blijft het gruis achter en heb je dus een portie zacht water gemaakt. Zo simpel kan het zijn.

De belangrijkste methodes

De belangrijkste methodes hebben we in dit blog benoemd. Volgens ons kun je het beste kiezen voor een waterontharder, omdat dat een definitieve biedt voor hard water. Succes en geniet lekker van het zachte water in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *