Hoe worden staalkabels gemaakt?

Staalkabels zijn zeer sterke kabels die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Staalkabels hebben een zeer hoge trekkracht en zijn niet flexibel, dit is in sommige toepassingen zeer voordelig. Maar hoe worden staalkabels eigenlijk gemaakt? Lees verder en kom erachter! Wil je meer informatie of wil je staalkabels kopen, kijk dan bij JRV Products.

Methode 1

Een manier om staalkabels te maken is door een methode te gebruiken die bestaat uit het aanbrengen van gedraaide dradenstrengen om een groter touw te maken. Deze strengen worden met elkaar verweven of gemaakt door een streng op zichzelf te draaien en dan een buitenste draad om deze streng te winden. Dit proces zorgt voor een zo groot mogelijke benutting van de grondstof en geeft extra sterkte en weerstand, en ook soepelheid en duurzaamheid aan het eindproduct.

Methode 2

Een andere manier is eerst verschillende groepen draden samen te vlechten en ze zo te overlappen dat elke groep een segment vormt dat langwerpig van doorsnede is en meer lengte dan breedte heeft. Het over elkaar heen slaan eindigt met nauwere draaiingen dan die welke voor het vlechten gebruikt worden en dan worden deze  met elkaar verbonden tot gesloten eindeloze banden door middel van lassen. Dit gebeurt nu meestal met behulp van doorlopende touwslagers, die eenvoudige band of platte stalen banden als grondstof gebruiken.

Methode 3

De derde methode is het vormen van eindeloze lussen door plat draadband door een paar rollen te voeren die als vormrollen fungeren en de band uittrekken tot een staaf, die ze dan met behulp van dezelfde rollen verdraaien tot hij een helix vormt met een constante steek en diameter. De uiteinden van deze staaf worden door een tweede paar soortgelijke rollen gehaald en weer naar beneden getrokken om op elke streng een aangrenzende lus te vormen, zodat twee in elkaar grijpende spiralen of gelegde schroeflijnen ontstaan. Deze helixen worden dan samengedrukt door tegengestelde druk, opgewekt door blokken die als drukvlakken fungeren en er in tegengestelde richting overheen gaan bij verschillende snelheden. Tenslotte worden de blokken er in dezelfde richting overheen geleid, maar weer met verschillende snelheden, om de schroeflijnen uit elkaar te spreiden en hun diameter nog verder te verkleinen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *