Huis verduurzamen, hoe doe je dat?

Als je een huis wilt dat mooier en milieuvriendelijker is, kun je als alternatieve keuze de volgende dingen doen. Allereerst kun je een tuin aan de voor- of achterkant van je huis maken. De aanwezigheid van planten rondom het huis zal voorzien in de zuurstofbehoefte van de bewoners van het huis. Je huis zal koeler aanvoelen omdat de luchtvervuiling wordt verminderd. Heeft u echter niet genoeg grond om een ​​tuin aan te leggen, dan kunt u de groendak methode toepassen. De laatste tijd is er veel vraag naar het model van een huis met een groendak, omdat dakvergroeners naast dezelfde functie als de tuin op het erf ook de inrichting van uw huis unieker en aantrekkelijker maken.

Het concept van een groendak bij u thuis realiseren

Hieronder volgen enkele stappen die genomen moeten worden om het concept van een groendak huis te realiseren. Ten eerste moet u een waterdicht membraan installeren om lekkage bij regen te voorkomen. Ten tweede, voeg wortel ondersteuning toe, zodat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt. Ten derde, maak een drainagelaag om de mogelijkheid van overstromend water te voorkomen en een filter om zand of grind te filteren, zodat ze niet in de afvoer komen. Kies daarna een plant medium zoals aarde of een meer organische aard zoals klei of zand. Aan het begin van het planten heb je druppelirrigatie nodig om kunstmest te verdelen als de planten net zijn geplant. Kies tot slot het type plant dat u wilt planten. In dit geval moet u zowel op het weer en het klimaat als op de plantenverzorging letten.

Hoe krijg je een meer kosteneffectief groendak?

Er zijn verschillende manieren om tegen een betaalbare prijs een groendak te krijgen. Er zijn twee opties die u kunt nemen. Ten eerste door een groendak subsidie ​​aan te vragen bij de gemeente, of ten tweede door thuis zelf een groendak te maken. U kunt beide opties toepassen op basis van uw behoeften. Zo realiseert u direct het groendak van uw dromen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *