Op vakantie naar Tenerife

bezienswaardigheden tenerife

Wil jij aankomende zomer op vakantie gaan met zon, zee en strand? Even een paar weken rust van de stress en drukte van de realiteit? Dan zou het eiland Tenerife wel eens de perfecte optie voor jou kunnen zijn. Met de prachtige stranden, het lekkere weer en de gave bezienswaardigheden van Tenerife zal jouw vakantie zeker slagen. 

Algemene informatie

Tenerife is een eiland hoort bij Spanje en deel uitmaakt van de eilandengroep Canarische Eilanden. Tenerife wordt ook wel het eiland van eeuwige lente genoemd. Dit komt eigenlijk door het klimaat. ‘S winters is ligt het temperatuur rond de 19 graden en ‘s zomers rond de 25 graden. Het is dus niet al te warm, maar ook zeker niet te koud. Verder is een belangrijk kenmerk dat het eiland voornamelijk bestaat uit hoge gebergtes. De hoogste gebergte heet Pico del Teide, die maar liefst 3178 meter hoog is. Pico del Teide is niet alleen het hoogste gebergte van Tenerife, maar ook nog eens grootste vulkaan van het eiland. Ten slotte bestaat Tenerife voor een groot gedeelte uit vruchtbare valleien. Hier bevinden zich talloze bananenplantages.

bezienswaardigheden tenerife

Activiteiten

Er zijn veel unieke activiteiten die je kan uitvoeren op Tenerife. Een populaire activiteit is een boottour waarbij je dolfijnen en walvissen kan spotten. Daarnaast hebben toeristen zelf ook de mogelijkheid om even af te koelen en het water in te springen. Ook zou je naar de wereldberoemde dierentuin Loro Parque kunnen gaan, waar veel zeldzame diersoorten te zien zijn. Een andere bijzondere activiteit is sterrenkijken in het park El Teide. Dit park staat op nummer 3 van beste plekken om sterren te bekijken. Daarnaast wordt het zelfs door NASA een ‘venster naar het universum’ genoemd. Een hele unieke ervaring dus, wat niet op veel plekken mogelijk is. Tenerife zit dus vol met unieke, zeldzame bezienswaardigheden en activiteiten en zal het zeker waard zijn om daar de zomer door te brengen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *