SEA inzetten voor Business-to-Business

SEA (search engine advertising), oftewel alles wat adverteren op het internet betreft (op social media na). Met SEA kun je je doelgroep op verschillende manieren bereiken, bijvoorbeeld door videoadvertenties, Google Shopping advertenties, Google Display advertenties of zoekadvertenties. Maar hoe doe je dit voor je B2B klanten? Lees verder en ontdek alles over SEA voor B2B!

SEA voor B2B

Business-to-Business klanten vergen een hele andere aanpak en strategie van Business-to-Consumer klanten. Om een strategie te kunnen ontwikkelen dien je eerst de klantreis in kaart te brengen. Via welke kanalen kun je je klanten bereiken. Voor B2B is het raadzaam om in de mogelijkheden van LinkedIn-advertenties te duiken, aangezien je hier zakelijk vaak veel mee kunt. Dit is echter geen onderdeel van SEA. Bij B2B klanten kun je er vaak vanuit gaan dat ze specifiekere zoektermen gebruiken dan een particulier. Dit is uiteraard afhankelijk van de sector waar je bedrijf in actief is. Kortom, het is belangrijk om je klantreis in kaart te brengen en de zoekwoorden van je doelgroep.

Wat is je doel?

Afhankelijk van je doel kun je verschillende campagnetypes inzetten. Wil je meer naamsbekendheid? Dan is een Display of videocampagne waarschijnlijk de beste optie. Of wil je juist de voordelen van je product kenbaar maken? Ook dan is een videocampagne een goede optie. Wanneer je echt op het visuele aspect en prijs wilt gaan concurreren zijn Google Shopping Campagnes de beste keuze. Zoekadvertenties zijn altijd een verstandige keuze, mits je genoeg informatie hebt over welke zoekwoorden je doelgroep gebruikt.

Hoe bereik je dit doel?

Om je doel te bereiken met SEA moet je de campagnes constant monitoren en optimaliseren op basis van de data die je terugkrijgt. Hiervoor dien je jezelf te leren omgaan met de platformen en dien je de terminologie te begrijpen. Je kunt ook een online marketing bureau inschakelen om je campagnes te beheren. Hier heb je tevens een goede sparringpartner aan. Uiteraard kun je het ook zelf doen wanneer je hiervoor het relevante kennisniveau hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *