Snel een lekkere quiche maken? Gebruik kant-en-klaar deeg

quichedeeg

Voor veel mensen behoort de quiche zonder enige twijfel tot de meest geliefde hartige taarten. Deze uit Frankrijk afkomstige taart heeft een dominant aanwezige deegbodem en een vulling waarvan room en eieren meestal de basis vormen. Deze vulling wordt dan nog eens verrijkt met de meest uiteenlopende ingredi├źnten, bijvoorbeeld groenten, fruit, vlees en/of vis. Na de bereiding kan een quiche zowel warm als koud worden geconsumeerd. 

Zoals gezegd vormt het deeg een belangrijk onderdeel van elke quiche. Jammer genoeg kost het daarbij vrij veel tijd om tot het ideale te komen. Met name als je niet onbeperkt tijd hebt om in de keuken bezig te zijn en je dus wat tijd wilt besparen is het ideaal als je gebruik zou maken van kant-en-klaar quichedeeg. Dit deeg is dus al voorbereid en hoef je vanuit de verpakking eigenlijk alleen nog maar netjes op de ovenplaat laten glijden. Als dit je wel wat lijkt, lees dan zeker ook even de volgende alinea. Dan weet je namelijk precies op basis waarvan je je ideale quichedeeg vindt.

quiche
Homemade quiche with chicken and caponata made from eggplant and olives

Waar let je op bij het uitzoeken van kant-en-klaar quichedeeg?

Wanneer je op internet of in een supermarkt op zoek gaat naar voorbereid quichedeeg, probeer dan deeg te vinden met deze eigenschappen:

  • Als het deeg geen stoffen bevat zoals smaakversterkers, conserveringsmiddelen en kleurstoffen, dan heeft dat altijd de voorkeur.
  • Probeer voor deeg te kiezen zonder dierlijke middelen. Normaliter is dergelijk deeg dan ook lactosevrij.
  • Kies deeg dat al in een ronde vorm in de verpakking zit.
  • Ga voor de hoogste mate van comfort voor quichedeeg dat je ook kunt invriezen. 
  • Voor nog meer comfort kun je kant-en-klaar quichedeeg nemen met bakpapier dat je zo mee in de oven kunt doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *