Thee is altijd een goede idee!

Mensen over de hele wereld drinken al duizenden eeuwen thee, en niet zonder motief. Talrijke onderzoeken hebben aangetoond dat een verscheidenheid aan theeën jouw immuunsysteem kan versterken, ontstekingen kan bestrijden en zelfs kanker en hartaandoeningen kan afweren. Hoewel sommige brouwsels meer gezondheidsvoordelen bieden dan andere, is er voldoende bewijs dat het regelmatig drinken van thee een blijvende invloed kan hebben op jouw welzijn.

Zet de waterkoker aan, want in dit artikel ga ik enkele voordelen benoemen waarom thee drinken erg belangrijk is.

De belangrijkste gezondheidsvoordelen van theedrinken

Hier zijn enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen die volgens wetenschappers het drinken van thee kan opleveren:

Thee vermindert het risico op hartaandoeningen  –  Thee kan mogelijk de bloedstroom door het lichaam verbeteren door belangrijke slagaders te verwijden en het risico op bloedstolsels te verminderen. Thee bevat ook antioxidanten, ‘flavonoïden’ genaamd, die het ontstaan ​​en het risico op hartaandoeningen kunnen vertragen.

Thee hydrateert het lichaam  –  Hoewel water de belangrijkste vloeistof is om het lichaam te rehydrateren na het sporten of een lange dag op kantoor, zijn sommige wetenschappers van mening dat het drinken van thee even nuttig kan zijn. Hoewel thee veel cafeïne bevat, is het nog steeds geweldig voor hydratatie, omdat het een rijke en smaakvolle bron van water is.

Thee voorkomt tandbederf  –  Geloof het of niet, een regelmatige aanvoer van thee kan je tanden echt versterken en het risico op tandbederf verminderen. Thee is een geweldige bron van fluoride, dat het tandglazuur kan versterken. Van de antioxidanten in een kopje is ook bekend dat ze bacteriën en tandvleesaandoeningen bestrijden.

Afvallen door theedrinken? ​Als er niets anders is, is het minder dikmakend dan nippen aan een frisdrank.

Geheugenvermogen vergroten met thee  –  Veel wetenschappers geloven dat bepaalde soorten thee, zoals groene thee, geheugencellen in de hersenen kunnen versterken en bescherming bieden tegen de ontwikkeling van dementie en zelfs de ziekte van Alzheimer. Geen wonder dat oude mensen zoveel thee drinken.

Kanker verslaan door de kracht van thee  –  Enkele spraakmakende onderzoeken hebben onlangs gesuggereerd dat het drinken van thee uw kansen op het vermijden van kanker ernstig kan vergroten. Hoewel er op dit gebied nog steeds onderzoek gaande is, blijkt uit rapporten dat gevallen van prostaat-, mond- en borstkanker veel lager zijn onder degenen die regelmatig vijf of meer kopjes thee per dag drinken. Meer informatie? Bezoek detheebaron.nl voor meer van dit soort artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *