Unieke weetjes over slapen

Heb jij ook regelmatig last van slapeloze nachten? En ben jij het ook zat om te piekeren over de oorzaak hiervan? Dan ben je vast en zeker klaar voor wat positieve gedachten m.b.t. slapen. Wij hebben voor het gemak wat unieke weetjes over slapen op een rij gezet. Gewoon, om je gedachten te verzetten!

Kleuren dromen

In de tijd van de zwart/wit televisie droomde gemiddeld 15% van de mensen maar in kleur. Echter, sinds de introductie van de kleurentelevisie is dit percentage jaarlijks flink toegenomen. Zo dromen gemiddeld nu 75% van de mensen in kleur.

Niet alle dieren slapen zoals wij

Wij zijn altijd in de veronderstelling dat elk dier op dezelfde manier slaapt. Maar, niets is minder waar. Dieren zoals een dolfijn en een walvis slapen namelijk maar voor de helft. Tijdens hun slaap wisselen de hersenhelften elkaar namelijk af. Logisch natuurlijk, omdat deze zoogdieren boven water komen om adem te halen.

Ogen geopend

Denk je dat je alleen kunt slapen met je ogen dicht? Niets is minder waar! Het is namelijk ook goed mogelijk om met de ogen geopend een dutje te kunnen doen, zonder dat je het doorhebt. Dit werkt hetzelfde bij katten, heel bijzonder dus.

Cooling down

Wist je dat we, als we in slaap willen vallen, moeten afkoelen? Dit betekent dat jouw lichaamstemperatuur en de hersenen dus met elkaar verbonden zijn. Dit verklaart dus ook waarop er soms op warmere dagen sprake kan zijn van een onrustige slaap.

Slaapmiddelen

Wist je dat het gebruik van slaapmiddelen helemaal niet goed voor je is? Als je problemen met slapen hebt kun je dan ook beter andere opties proberen, zoals bijvoorbeeld een verzwaringsdeken van www.slaapkalm.nl of een andere aanbieder. Het gebruik van sommige slaapmiddelen zoals bijvoorbeeld barbituraten, onderdrukken de belangrijke REM-slaap. Dit is op de lange termijn schadelijk voor je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *