Waarom is oregano zo gezond?

Oregano is een bekend kruid, dat vooral veel wordt gebruikt in de Italiaanse keuken. Naast dat dit kruid een heerlijke smaakmaker is, brengt het ook nog eens tal van gezondheidsvoordelen met zich mee. Win-win! Ben jij benieuwd naar welke voordelen dit zijn? Lees dan snel verder, want wij zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij!

Antibacteriële werking

Oregano staat bekend om de antibacteriële werking. Het zit namelijk zo: er zijn twee soorten bacteriën die infecties kunnen veroorzaken. Dit is de Escherichia Coli en Pseudomonas Aeruginosa. Oregano helpt bij het remmen van de groei van deze bacteriën. Zo kan het dus geen kwaad om zo nu en dan oregano toe te voegen aan je eetpatroon.

Verminderen van ontstekingen

Hiernaast helpt oregano bij het verminderen van ontstekingen in ons lichaam. Oregano is namelijk rijk aan antioxidanten die ontstekingen in ons lichaam neutraliseren. Zo kunnen cellen en weesfels in ons lichaam minder makkelijk aangetast worden en kan oregano tot maar liefst 57% van alle ontstekingen verminderen.

Immuunsysteem

Oregano beschikt over een hoge voedingswaarde. Het kruid bestaat namelijk uit veel mineralen, vitamines en andere essentiële voedingsstoffen. Oregano wordt daarom ook gezien als een kruid met een krachtig vermogen om onze weerstand te verhogen en ons immuunsysteem te beschermen. De sterke antioxidanten beschermen ons lichaam én gaan ook het verouderingsproces van ons lichaam tegen. Je kunt oregano eigenlijk zien als een natuurlijk antibioticum, met een pijnstillende werking.

Oregano in de keuken

Nu je weet welke gezondheidsvoordelen oregano met zich mee brengt, is het dus verstandig om dit kruid wat vaker toe te voegen aan je eetpatroon. Vind je droge oregano door je eten niet zo lekker? Ga dan voor de olie variant. Tegenwoordig zijn er diverse flesjes oregano olie te koop, waardoor je alsnog kunt profiteren van alle voordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *