Waarom LinkedIn adverteren werkt

LinkedIn is een platform waar bedrijven tegenwoordig  niet meer omheen kunnen, zeker niet in de business-to-business (B2B) sector. Met meer dan 6 miljoen Nederlandse profielen op dit zakelijke netwerk kan je gemakkelijk op jouw specifieke doelgroep segmenteren. In dit artikel geven wij enkele redenen waarom adverteren op LinkedIn jou kan helpen bij het bereiken van de gewenste bedrijfsdoelstellingen.

LinkedIn is breed inzetbaar voor verschillende doeleinden. Denk bijvoorbeeld aan de werving van personeel, waarvoor LinkedIn unieke targetingcriteria biedt. Het platform biedt alle tools voor het genereren van hoogwaardige leads, zoals uitgebreide retargeting-opties, boeiende advertentie-indelingen en Lead Gen-formulieren. Hoewel deze termen wellicht nieuw voor je kunnen klinken, staat de advertentietool van LinkedIn er om bekend juist makkelijk inzetbaar te zijn. Dit geeft je de mogelijkheid om effectief gebruik te maken van alle interessante functies die het digitale netwerk biedt.

Meten is weten. Gelukkig geeft LinkedIn uitgebreid en duidelijk inzicht in de resultaten van jouw campagne. De analyse-tool van LinkedIn geeft je onder andere een kijkje in hoe vaak jouw advertentie is bekeken en hoe vaak er op de advertentie is geklikt. Verder krijg je inzicht in de bedrijfstak, functietitel, locatie, het bedrijf en nog veel meer relevante gegevens. Op basis van deze data kan je gemakkelijk beoordelen of jouw campagne het gewenste resultaat oplevert. Tevens biedt het de mogelijkheid om de perfecte campagne op te stellen door middel van jouw advertenties te optimaliseren voor de toekomst.

Wil je een Linkedin campagne opstarten, dan is het handig om te weten op welke aspecten je moet letten. Denk hierbij aan onder andere het concretiseren van de doelstellingen, de advertentieformats en het bepalen van het budget. Via onze Anglers methode leggen wij stapsgewijs uit hoe jij jouw publiek met succes kan bereiken op LinkedIn. Samen met jou bepalen we een plan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *