Waarom zou je een natuurlatex matras moeten kopen?

Het hebben van een goede nachtrust is van belang en duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Probeer daarom nu een natuurlatex matras uit. Na het proberen van dit matras wil je niet meer anders.

Waarom is een natuurlatex matras geschikt voor jou?

Een goede nachtrust is zowel op fysiek als mentaal gebied belangrijk. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je stressniveau vermindert en je energieniveau omhoog gaat. Latex is een volledig natuurlijk materiaal. Vanwege zijn veerkrachtige, duurzame en zachte natuurlijke eigenschappen kan latex gebruikt worden als ideaal slaapoppervlak. Natuurlatex wordt gemaakt van het oogsten van sap uit rubberbomen, vandaar dat het zo zacht voelt. Het is naast een natuurlijk product ook een duurzaam product met een zeer hoge hygiënische waarde. Natuurlatex is anti-allergisch en het heeft een groot aanpassingsvermogen met een goede puntelasticiteit, Waardoor het drukverlagend werkt en een perfecte ondersteuning biedt. Het matras heeft een zeer rekbaar en veerkrachtig materiaal.

Een voordeel van een natuurlatex matras 

Een matras met een latex kern kent veel voordelen: Het matras biedt een uitstekend ligcomfort, dit komt door de veerkrachtigheid en soepelheid van het materiaal. De latex is heel hygiënisch. Dat komt omdat schimmels, huisstofmijt en andere bacteriën geen voedingsbodem vinden in latex. Aangezien er geen voedingsbodem voor bacteriën is heb je geen last van allergieën. Het latexmatras biedt veel ondersteuning, dus het is ook geschikt voor mensen met rug- of nekklachten. Het werkt drukverlagend en ondersteunt de ruggengraat perfect. Daarnaast is het natuurlijk een duurzame en milieuvriendelijke keuze, ook niet onbelangrijk.

Een nadeel van een natuurlatex matras

Slapen op zo’n milieuvriendelijke keuze kent ook nadelen. De prijzen zijn vrij prijzig, omdat het een natuurproduct is. De celstructuur van het matras is gesloten, hierdoor kan het matras wat warm aanvoelen. Een natuurlatex matras is vrij zwaar, maar in principe hoef je het matras maar een keer op te tillen om het op je bed te leggen. Heb je een hoger bed, zoals een boxspring, dan is het erop leggen moeilijker dan bij een laag bed. Het verplaatsen van het latex matras kan je het beste samen met iemand doen.

Wat is het verschil tussen latex en natuurlatex?

Het grootste verschil tussen deze twee is dat bij latex de celstructuur (luchtbelletjes) open word gebroken en bij normaal latex blijven de cellen gesloten. Latex wordt gemaakt van aardolie of van natuurrubber. Op het moment dat er een mix gemaakt wordt tussen synthetische en natuurlijke latex, mag dit ook een ‘natuurlijk geproduceerd matras’ noemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *