Wat doet een dakdekker precies?


Een dakdekker repareert en installeert daken op alle soorten gebouwen, of het nu gaat om woningen of bedrijven. Ze moeten ook begrijpen hoe ze vakkundig daken van verschillende materialen, zoals gordelroos, metaal en zelfs terracotta, kunnen repareren, vervangen of installeren. Dit is een fysiek zeer veeleisende baan en dakdekkers moeten comfortabel kunnen werken hoog boven de grond.

Hoe word je een dakdekker?


Er is geen vaste opleidingseis om dakdekker te worden en de meesten leren on-the-job. Tijdens het werk lieten ervaren dakdekkers u zien hoe u de dakbedekkingsuitrusting gebruikt en kregen u basistaken zoals het dragen en ophalen van uitrusting. Na een paar maanden zou u beginnen te leren hoe u de materialen moet meten en vervolgens het dakbedekkingsmateriaal moet plaatsen en leggen. Er zijn veel soorten daken, dus u kunt tijdens uw carrière extra soorten dakbedekking op het werk leren.

Er zijn ook leerlingprogramma’s die u in uw omgeving kunt vinden. Deze kunnen 3 jaar duren met als doel ervoor te zorgen dat u het programma als zeer bekwame dakdekker voltooit. Wilt u bijvoorbeeld dakdekker Rotterdam worden? Dan kunt u daar in de omgeving van Rotterdam heel makkelijk opleidingen voor vinden. Maar nogmaals: het is beter om het in de praktijk of te wel on-the-job te leren.

De functieomschrijving

Een dakdekker inspecteert een dak om te bepalen wat de beste manier is om het dak te bevestigen of te vervangen. Ze zouden ook moeten nadenken over de veiligste manier om het dak te installeren, of dat nu het opzetten van gordelroos is en het dragen van veiligheidsharnassen voor het geval er een val is. De manier waarop een dak wordt gerepareerd of geïnstalleerd, is afhankelijk van het materiaal waaruit het dak is gemaakt. Meer ervaren dakdekkers zouden weten hoe ze verschillende soorten dakbedekkingsmateriaal op de juiste manier moeten installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *