Wat is het verschil tussen een ladder en een trap?

Waarschijnlijk heb je wel eens op hoogte gewerkt met een steiger, ladder of trap. Een steiger is gemakkelijk te herkennen, maar veel mensen weten het verschil tussen een ladder en een trap niet goed. De woorden worden ook vaak door elkaar gebruikt, maar er zit wel degelijk een verschil tussen een trap en een ladder. In dit artikel vertellen we je wat dat verschil nou precies is. 

Wat is een trap? 

Onder een trap wordt een klimmateriaal verstaan met een vaste lengte. Een trap bestaat uit stijlen en treden en heeft een A-blad. Sommige trappen zijn via beide kanten oploopbaar en andere kun je maar via één kant oplopen. Een trap kun je vaak inklappen, waardoor hij makkelijk te vervoeren en op te bergen is. Overweeg dus ook zeker eens de aanschaf van een trap voordat je een ASC ladder koopt bij rolsteiger.net.

Wat is een ladder? 

Oké, dus het is nu duidelijk wat een trap is. Maar wat wordt er dan bedoeld met een ladder? Een ladder is een ander soort klimmateriaal, dat bestaat uit stijlen, sporten en beslag. Er bestaan verschillende soorten ladders. Je hebt bijvoorbeeld schuif- en optrekladders, maar ook telescopische ladders. Een andere bekende variant is een opsteekladder. Daarnaast heb je ook nog vrijstaande ladders, zoals A-ladders en reformladders. Deze hoeven nergens tegenaan geplaatst te worden voor gebruik en kunnen dus vrijstaand gebruikt worden. 

Heb jij een trap of een ladder nodig? 

Om een goede keuze te kunnen maken tussen deze verschillende klimmaterialen is het belangrijk om te weten wat voor werkzaamheden je gaat uitvoeren. Wanneer je een klus hebt die wat langer gaat duren, kun je het beste kiezen voor een trap. De brede treden en het platform van de trap zorgen er namelijk voor dat je comfortabeler en stabieler staat. Voor kortere klussen kun je ook kiezen voor een ladder. Vaak kun je met een ladder een grotere hoogte bereiken, wat handig kan zijn wanneer je bijvoorbeeld een dakgoot gaat schoonmaken. Buiten het gebruik van de ladder is het ook handig om over de opslag en het transport na te denken. Ladders nemen vaak meer ruimte in beslag en zijn over het algemeen lastiger te vervoeren. Twijfel je welk klimmateriaal jij nodig hebt? Neem dan gerust contact op met de ervaren medewerkers van Rolsteiger.net, zij zullen je voorzien van goed advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *