Wat kan een online marketeer voor je betekenen?

Wil je een online marketeer inhuren om je te helpen bij het uitvoeren van je online marketingstrategie? Dan is het belangrijk om te weten wat voor functies een online marketeer precies voor je kan vervullen. In dit artikel leggen we je kort uit wat je kan verwachten van een online marketeer.

Een online marketeer inhuren doe je omdat je doorgaans zelf niet beschikt over de kennis of tijd die je benodigd hebt om je volledig te focussen op de planning en implementatie van je online marketing strategie. Om jouw onderneming in de online spotlight te zetten, gaat een online marketeer aan de slag met diverse soorten platformen en content. Hierbij volgen drie van de belangrijke soorten marketing waar de online marketeer hoogstwaarschijnlijk gebruik van zal maken.

Inbound marketing

Inbound marketing is alles dat zich bezighoudt met het vermogen van jouw website om gebruikers aan te trekken en de interactie mee aan te gaan. Aan de online marketeer is het de taak om jouw website te voorzien van interessante en nuttige inhoud, zoals artikelen die betrekking hebben op jouw product of service. Artikelen zoals blogs moeten weloverwogen en goed geschreven zijn om op deze manier hoog te scoren in veelgevraagde zoekopdrachten.

Social Media Marketing

Een van de meest voorkomende manier van online marketing, is het gebruik van de social media kanalen. De online marketeer houdt zich bezig met de strategische creatie van interessante content die jouw product of service promoot op kanalen zoals Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn.

E-mail Marketing

Om op een directe manier de relaties met bestaande klanten te onderhouden, houd je hen op de hoogte van updates. Op deze manier kan je hun betrokkenheid bij het merk vergroten en potentiële klanten beter bereiken met een gerichte en goedkope campagne. De online marketeer zal zich bezighouden om de juiste toon te vinden om de aandacht te trekken en jouw bestaande klanten te voorzien van waardevolle informatie en aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *