Werken aan teambuilding op afstand

Toen we met zijn allen nog op kantoor konden werken, was het heel normaal dat er vaak werd meegedacht naar verschillende teambuilding mogelijkheden. Steeds meer bedrijven investeerden hier meer in. Teambuilding is erg belangrijk voor een bedrijf en voor een team. Door je collega’s beter te leren kennen werk je beter samen. Het zorgt ook voor een verbeterde productiviteit en betere samenwerkingen onderling. Dit is uiteindelijk erg positief voor de resultaten die behaald worden. Nu we middenin een pandemie zitten en we (bijna) allemaal thuis werken, is teambuilding een stuk moeilijker geworden. Hoe kun je op afstand werken aan teambuilding?

Zoek naar online teambuilding tips

Zoals elk ander bedrijf heb je nu alleen nog online contact met je collega’s. We hebben op internet verschillende filmpjes voorbij zien komen waarbij dit weleens misging en veel tips. Hoe kun je via een online tool toch teambuilding activiteiten uitvoeren? Er zijn er een aantal:

  • Organiseer een virtuele borrel;
  • Zoek online naar spellen die met het hele team gespeeld kunnen worden;
  • Organiseer een online pubquiz;
  • Vraag in je omgeving en aan je collega’s naar de leukste online activiteiten.

Kijk naar wat er wel mogelijk is

Ondanks het feit dat er zo veel mogelijk wordt geadviseerd vanuit huis te werken, is het op sommige plekken nog mogelijk om met meerdere mensen te zitten en vergaderen. Vooral in de zomer hebben we gezien dat een hoop bedrijven hebben geprobeerd om in shifts naar kantoor te gaan. Dit kunnen we ook op andere manieren doen:

  • Zoek naar zaalverhuur utrecht en kijk naar zalen waar maximaal 100 personen aanwezig mogen zijn;
  • Ga de natuur in! Vergaderen in de natuur wordt steeds populairder en er zijn genoeg activiteiten die je met je team kunt doen in de buitenlucht;
  • Organiseer een sportdag met je team! Een hoop mensen hebben last van weinig bewegen in deze tijd, dus is dit de ultieme oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *